Gunnar Mattiasson 


Förändringsledare, föredragshållare, coach för ledare

Gunnar Mattiasson

Gunnar Mattiasson

070-4888435
gunnar@chps.se

 

Gunnar är en inspirerande och energigivande coach för ledare. Han föreläser och faciliterar förbättrings- och förändringsprocesser och har en särskild förmåga att snabbt fånga det komplexa och att visualisera detta. Det underlättar insikter och ger nya vinklar på situationen. Hans stora drivkraft är att utveckla människor, se dem lyckas och ha roligt på vägen.

Bakgrund:
Gunnar har under många år arbetat med att stödja ledare inom både affärsvärlden och idrotten. Ofta genom att klargöra och stödja i att skapa en tydligare förståelse av den egna verksamheten och att sätta visioner, strategier och mål. Därefter bryts detta ned i konkreta aktiviteter och framgångsrika beteenden, så att en förflyttning verkligen sker och vi får det så som vi vill ha det. Att göra det “på riktigt” varje dag, genom att gå från ord till handling, med stöttande strukturer, som hjälper snarare än stjälper och att skapa förmågan att styra dit vi vill, är det centrala för Gunnar.

Han är även en flitigt anlitad föreläsare, utbildare och coach. Ett återkommande tema och budskap är hur principerna inom Lean och Agile tillämpas i praktiken – Hur vi kan flöda värde till kund på ett ständigt förbättrat sätt.

Gunnar är också engagerad inom rugbysporten, där han coachar spelare, både ungdomar och seniorer, samt tränare och ledare på både klubb- och landslagsnivå. Där får han utlopp för sitt brinnande intresse för coachutveckling och filosofin bakom detta. Sedan 2013 arbetar han med prestationsanalys inom Svenska Rugbyförbundets landslagverksamhet. Här kommer Gunnars kompetens inom förbättrings- och förändringsledning inom högpresterande kulturer till sin rätt.

Utanför jobbet:
Gunnar är gift och är pappa till tre barn i tonåren och trivs när han får spendera tid med sin familj på nya äventyr, i stort och smått. Att upptäcka, uppleva och lära saker tillsammans, vare sig det gäller nya platser och kulturer, nya smaker eller aktiviteter är en av hans största nöjen.
Mat, foto, film och idrott står också högt på agendan.