VÄLKOMMEN PÅ 

Frukostföreläsning med CHPS 

– Kostnadsfri föreläsning inkl. frukost 

Uppdatering – denna föreläsning är fullbokad – varmt välkomna nästa gång!

Vi har denna gång äran att få ta del av två mycket spännande föreläsningar på temat -Kulturens effekt på resultatet och balansen mellan hårda och mjuka värden på en arbetsplats!

Varmt välkomna! 

 

 

FÖRELÄSARE: 
-Mathias Nilson -VD Bilia personbilar
-Kalle Ström – Forskare i Etnologi.

Förra frukostseminariet blev snabbt fullbokat så säkra din plats redan idag. Vi har max 40 platser och vi bjuder på en lättare frukost.

DATUM

Tisdag 9/4 2019

TID

08.00-09.30
(frukost serveras från 07.30)

Mathias Nilson

-VD Bilia personbilar 

Började som mekaniker 1989….

Bilia har gjort en mycket spännande kulturresa under 5 år. Vi uppfattades tidigare som ett ganska känslolöst företag där fokus oftast var på resultat och lönsamhet. Vi är fortfarande enormt fokuserade och effektiva men idag gör vi saker mer med hjärtat.
Jag upplever också att individen har fått en mycket större plats på Bilia idag. Vi är tack vare denna resa mer styrda av de värderingar vi har, än tidigare. Värderingar som jag menar leder till en ökad omtänksamhet mot kunder och varandra samt en ökad stolthet att arbeta på Bilia.

Jag kommer berätta hur och varför vi gjorde denna resa…

Kalle Ström

är forskare (PHD Candidate) i etnologi på Stockholms Universitet, ett ämnesområde som tar grepp om människan som kulturvarelse. Kalles pågående fleråriga forskningsprojekt tar utgångspunkt i att värnplikten återinförts i Sverige, där han undersöker hur de unga rekryterna förstår och hanterar mötet med ”hårda värden”, som plikt och lydnad, inom den militära kontexten. Tidigare har han skrivit om hur verksamhetsfilosofin Lean implementeras i en sjukvårdskontext och om senmoderna ledarskapsideal. Kalle har bakgrund inom media, verksamhetsutveckling och varit elitspelare i handboll.

PROBLEMET MED MJUKA VÄRDEN

EN FÖRELÄSNING OM MISSUPPFATTNINGAR MELLAN HÅRT OCH MJUKT PÅ ARBETSPLATSEN.

Om föreläsningen

Vi lever i en tid där de mjuka värdena regerar. Att få bestämma själv, ha maximal valfrihet och att agera utefter ens inre motivation anses vara rätta vägen för både organisationers framgång och individens välbefinnande. Till exempel förväntas chefer utöva ledarskap som handlar om att ”attrahera” ett frivilligt och motiverat följarskap, snarare än att peka med hela handen.

Denna utgångspunkt, som sedan 1980-talet utvecklats till en av samtidens starkaste dogmer, bär dock på dolda och ibland mörka konsekvenser. Valfriheten – från att välja marmeladsort på ICA, dagens arbetsoutfit, till att välja vårdcentral, eller göra rätt karriärval – är exempelvis så utbrett i samhället att det för många har förlamande konsekvenser. Trots det goda syftet kan valfrihet göra oss förvirrade, stressade och deprimerade. Man kan fråga sig vad dessa mjuka värden bakom alla idealiserade bilder faktiskt gör med oss? När kan de mjuka intentionerna få oönskade konsekvenser? Och hur hittar vi en välfungerande balans i arbetslivet mellan hårt och mjukt?

   Vi vill att människor och organisationer ska lyckas med det de vill. Vi har över 15 framgångsrika år bakom oss och hjälper årligen hundratals ledare och organisationer att förverkliga sina drömmar och mål. Vår gemensamma drivkraft är att skapa förändring på riktigt hos organisationer och individer som vill bli högpresterande. Vår arbetsprocess bygger på att medvetandegöra, uppmärksamma och skapa kraft i förändring med hjälp av verktyg för effektiv kommunikation.

Kontakt

Besökskontor: Hornsbruksgatan 23,
117 34 Stockholm

Postadress: CHPS AB,
Hornsgatan 180, 117 34 Stockholm

Tel: 08-720 02 88
Email: info@chps.se 

 

Håll dig uppdaterad!